DKC logo en leden in actie

DKC logy by:J.Elmont

Lustrum

 

Informatie van de Active4All/DKC race2 gereden 2 maart 2011

DKC heeft in samenwerking met Active4All twee mogelijkheden gecreeerd om in Goes deel te nemen aan een endurance race van 2 uur. Dit is een verslag van de tweede avond.

Er hadden zich deze maal slechts 7 teams ingeschreven. Opnieuw een aantal teams die zelden gekart hadden en een aantal die al wel eens een paar keer meer in een kart gezeten hadden. Diverse teams bleken een of meerdere Dow Kart Club leden in hun team te hebben.

Gedurende de race werden de scherpe randjes i.e. de rubber banden een beetje opgeschoven door coureurs die de kart niet helemaal onder controle konden houden, zodat de layout naar het eind van de race steeds vloeiender genomen kan worden. Alle toptijden zijn dan ook in het laatste deel van de race gemaakt.

De kwalificatie een afval race a la Formule 1.

De kwalificatie leverde voor het team DKC een pole positie zijn ze dat niet aan hun stand verplicht, met deze team naam? De vorige week lukte dat met gedeeltelijk andere rijders niet.
Het ESRT team wat vorige keer in deze Active4All race met hun vingers in de neus de race met 2 ronden voorsprong won begon vanaf start plek 2 en om de uitdaging voor hun wat te vergroten bleven ze twee ronden in de pits na de start. Ze begonnen dus een inhaal race, wat er aan het begin voor hun er niet rooskleurig uitzag. Pas in ronde 20 werd het voorlaatste team ingehaald. Halverwege de race hadden ze de derde plek in handen, pas in ronde 110 werd het een 2e plek waar ze uiteindelijk belanden.

Het Eagles team wat vorige keer ook aanwezig was, nu met een andere team kaptein en een iets andere samenstelling, begon de twee uur endurance op een 6e plek. Zij maakten ook een indrukwekkende progressie door het veld. Kort na de start reeds op de 4e plek en reeds na 60 ronden op een 2e plek. Het duurde nog tot ronde 110 voor ze hun eerste plek te pakken hadden. Het ESRT team liep nog wat in maar kwam toch tekort.

In alle teams zat toch minstens een super coureur gezien de ronde tijden die door alle teams gereden zijn. Zie grafiek data sheet waar ook al de toptijden zijn vermeld. Zoals in het "Eagles" team die opnieuw de toptijd van 45.803 wist te realiseren. De andere teams hebben allen tijden in de 46 gereden behalve de "Styron Gold Profs".

Kortom wederom een leuke boeiende race, met op zich goed trekkende karts.

De Dow Kart Club hoopt dat er weer een aantal mensen enthousiast geworden zijn en zich aansluiten bij deze onderafdeling van de Personeels Vereniging. Kijk eens rond op deze website en zie hoe leuk en ontspannen karten kan zijn. Bovendien maken we het door in club verband te rijden een stuk betaalbaarder.
U kunt zich aanmelden via e-mail bij Leon Kuppens Groot.

Een uitdraaivan de rondetijden en gehele wedstrijd verloop in een grafiek.
Active4All Race 2 PDF icon
De race data van alle teams PDF icon volgens de computer van Karting Goes

Als U een aanvulling heeft op bovenstaand verhaal en uitslagen, een naam misschien, een correctie dan gaarne doorgeven aan Leo van Weele