DKC logo en leden in actie

DKC logy by:J.Elmont

Lustrum

 

Informatie van de Active4All/DKC race1 gereden 23 februari 2011

DKC heeft in samenwerking met Active4All twee mogelijkheden gecreeerd om in Goes deel te nemen aan een endurance race van 2 uur. Dit is een verslag van de eerste avond.

Er hadden zich slechts 8 teams ingeschreven. Een aantal teams die nog niet eerder gekart hadden en een aantal die al vele kilometers onder de kart bandjes hebben.

De baan was deze week juist weer vernieuwd d.w.z. een andere layout en daardoor in het begin ook een stuk gladder, pas na een aantal weken rijden ligt er weer genoeg rubber op de baan om juist voldoende grip te hebben. Alle toptijden zijn dan ook in het laatste deel van de race gemaakt.

De kwalificatie een afval race a la Formule 1.

De pole positie werd ingenomen door het ESRT team bestaande uit twee (zeer) ervaren rijders, die gingen er als een Vettel vandoor en hebben die koppositie niet meer uit handen gegeven, zelfs niet na een wisselfout wat het team een extra 30 seconden koste.
Het DKC team wat van de derde positie mocht vertrekken reed zich vast in de banden en kwam daarmee op de laatste positie. Dit team met alweer ervaren rijders wist zich toch nog terug te wringen naar een uiteindelijk 2e plek.

Het Ludolfs team en de "Off Spec Boys" leveren een heel spannende en mooie strijd en eindigen uiteindelijk op 2 seconden van elkaar, respectievelijk als 3e en 4e.

Verder blijft het "Eagles" team niet onopgemerkt door een alweer (zeer) ervaren rijder die een super tijd op de klok weet te zetten van 45.783!

Kortom een leuke boeiende race, met op zich goede karts hoewel de verstel mogelijkheden miniem zijn en een layout met lange stukken, echter inhalen blijft op deze baan zeer moeilijk. Ook slechts een straf(je) i.v.m. niet voldoende rekening houden met onervaren rijd(st)ers.

De Dow Kart Club hoopt dat er weer een aantal mensen enthousiast geworden zijn en zich aansluiten bij deze onderafdeling van de Personeels Vereniging. Kijk eens rond op deze website en zie hoe leuk en ontspannen karten kan zijn. Bovendien maken we het door in club verband te rijden een stuk betaalbaarder.
U kunt zich aanmelden via e-mail bij Leon Kuppens Groot.

Een uitdraaivan de rondetijden en gehele wedstrijd verloop in een grafiek.
Active4All Race 1 PDF icon
De race data van alle teams PDF icon volgens de computer van Karting Goes

Volgende serie 2 maart 2011, noteer dit in uw agenda...  

Met dank aan onze wedstrijd organisator

Als U een aanvulling heeft op bovenstaand verhaal en uitslagen, een naam misschien, een correctie dan gaarne doorgeven aan Leo van Weele