DKC

DKC logy by:J.Elmont

 De 24 uren van Brussel op 22 en 23 april 2017

De Dow Kart Club heeft één team ingeschreven!

De Dow Kart Club leden vinden dit evenement zo leuk dat ze weer mee gedaan hebben. De liefhebbers van onze club zijn deze maal:

  1. Mario Roose
  2. Wim Bekkers
  3. Daniël Kuppens
  4. Leo van Weele
  5. Martijn Groen
  6. Paolo Sabatino

Team foto team 2016

Gemaakt door Paul de Winter

PTeam

Het is een zeer bijzondere wedstrijd waar we nog steeds aan deel mogen nemen. De "ere divisie" in de Belgische kart sport treed hier aan. En waarschijnlijk mede geïnspireerd door "Stoffell Vandoorne / Max Verstappen" extra gemotiveerde kart teams treden aan om 24HR lang met elkaar de strijd aan te gaan voor de ultieme endurance. Ze komen er dan achter dat de teams 2 t/m 4 in dezelfde ronde zijn geëindigd!
Wij komen hier graag vanwege de kwaliteit van de karts, het binnen en buiten circuit maar vooral de ambiance en de hoge kwaliteit en de sportiviteit van de piloten.
Deze endurance werd verreden op het in/out door circuit van FKI, te Machelen, Belgie. Spannend vooral bij regen, het gevoel voor de kart wordt dan bewezen.
De karts zijn goede en zeker geen nieuwe karts met een specifieke scherp sturende afstelling zoals ze bij FKI zo goed kunnen. We hebben tijdens een wedstrijd op 12 april hier al even van mogen genieten.

De organisatie is zoals altijd in de handen van de uitbater Dimitri en zijn vrouw Ilse en is tot in de laatste details verzorgd. Ik heb in eerdere verslagen al melding gemaakt, dat er meerdere poules (deze maal een A en B) zijn met karts die rouleren. Hierdoor krijgt ieder team alle karts (uit de poule) even lang tot zijn beschikking. Elk team krijgt bij de tankwissel een kart van het team met een lager start nummer. De kart die blijft staan van het laatste team aan het eind is weer de kart die team 1 en van poule B team 12 krijgt. De kart van team 1 schuift door naar team 2 etc. Met dit systeem worden dus de verschillen die er zijn tussen de karts geëlimineerd. Door loting tussen alle teams en de beschikbare karts wordt dat ook zo eerlijk mogelijk verdeeld.
Het uitgebreide reglement PDF icon

Het is verplicht om minimaal 6 uren met een totaal gewicht van 90kg te rijden. Normaal verplicht totaal gewicht van piloot en kleding staat op 80kg.
En een nog niet eerder vertoond, een richting verandering zonder verlies van positie!

Bekijk ook een volledig verslag op Link naar verslag op Kartzone.be

Er zijn ook veel foto's op facebook b.v. bij "MAD Brothers'Racing team"

Film van Wim Bekkers van 2016!

Prachtige weergave met in de film o.a. inhaal actie Daniël en een rondje achter Rico Haarbos en hoe goed Mario is tijdens "wet"racing.Officiele facebook pagina van 2016

Klik op deze Link naar Facebook "FKI 2416"