DKC

DKC logy by:J.Elmont

 First Kart Inn te Brussel organiseert hun jaarlijkse 8 uren wedstrijd op 18 sept 2016

Dow Kart Club was er weer bij.

De Dow Kart Club had één team ingeschreven.
Met de volgende piloten: Mario Roose, Wim Bekkers, Daniël Kuppens en Leo van Weele.

Het blijft een uitdaging om aan deze prachtige race deel te nemen, vooral voor de ambiance, de hoge kwaliteit van de piloten en de sportiviteit.
Deze endurance wordt verreden op het in-/out-door circuit van FKI, te Diegem, Belgie, en wordt uitstekend georganiseerd door Dimitri en echtgenote Ilse!.

Eerst zijn de oefen sessie's waarbij de kart waarmee behalve kwalificatie ook het eerste uur moet worden gereden tevens goed getest kan worden. Het is van het grootste belang om zo goed mogelijk te kwalificeren, wil je uitzicht hebben op een mooie plaats. Inhalen is niet gemakkelijk tenzij je een super kart hebt.

Dimitri wijst start nummers in poules toe aan teams gebaseerd op eerdere prestaties, hij zit meestal dicht in de buurt.
Wij hebben nummer 26 toegewezen gekregen. De karts worden door loting toegewezen aan de teams. Ongeveer elk 45minuten is er een kartwissel ingepland zodat je per 8 uren 10 verschillende karts onder je billen krijgt. In principe zijn de karts super afgesteld, althans zeer naar mijn persoonlijke smaak.

Het reglemenet

Reglement PDF icon

Allereerst is er de loting van de karts en de uitreiking van de transponder, polsbandjes etc.
Daarna volgen de vrije oefenritten waarbij al direkt bleek dat het een goed kartje was voor de eerste stint. Allemaal even de baan en de kart leren en klaarmaken voor de briefing.

Wij hebben in de volgende volgorde gereden en ongeveer elk uur gewisseld. Leo, Wim, Mario, Leo.

Eind uitslag

teams

Ronde tijden

Klik op het plaatje voor een grotere weergave. teams

Opmerkelijk en in de grafiek duidelijk te zien; Mario reed als 3e rijder en reed redelijk goede tijden, na een ronde of 16 moest hij kart wisselen. In deze kart was hij niet vooruit te branden, na een paar ronden heeft hij de kart ingeleverd en tijdelijk de vervang kart gekregen. Het duurde vrij lang voordat hij zijn oorspronkelijke kart weer terug kreeg. In deze kart waar de remblokken inmiddels waren vervangen, reed hij zeer strakke goede tijden.

Daniël reed daarna en natuurlijk was hij de snelste van ons allen, hij wist na een 10tal ronden de snelste tijd van Mario te verbeteren en zeer constant te rijden.

Na een uur moest hij weer wisselen en zijn opmerking was toen:"Nu al".

Daarna allemaal nog een uurtje, waarbij Daniël in zijn laatste stint weer als de brandweer ging. Hij klokte zelfs de op 6 na snelste tijd van de dag.
We zijn wederom 22e geworden, maar zaten er dicht op. Als Mario niet de kapotte kart had gehad, had de uitslag zomaar 20e kunnen zijn.

Al met al hebben we weer genoten en een leuke kart dag gehad!

Foto's "getrokken" door Daniël en Sylvia

Klik hier voor een serie van 66 foto's uit Brussel

Film verslag ex Wm

Nu nog van vorig jaar ! Prachtige weergave van de race 10 minuten!