DKC logo en leden in actie

DKC logy by:J.Elmont

Lustrum

 

Verslag van de DKC/Active4All kids clinic en race gereden op 26 aug 2012

DKC heeft in samenwerking met Active4All op 26 augustus 2012 een kids clinic georganiseerd op een van de beste kartbanen in de buurt, namelijk bij JPR Belgium Indoorkarting in Sint Niklaas.

Kids Clinic

Het mooie van deze Kids Clinic, is dat hij gedaan wordt onder begeleiding van ervaren instructeurs van het kartcenter, die de manier en hoeveelheid begeleiding aanpassen aan de kart ervaring en kwaliteiten van de jonge deelnemers. Zij controleren op de eerste plaats of alles veilig verloopt en bekommeren zich over de rijvaardigheid van uw kind. JPR is een heel snel circuit, dus hebben zij van de veiligheid hun belangrijkste doel gemaakt. De basisbegrippen van karting wordt ze bijgebracht: in- en uitstaptechniek, ideale lijn, stuurtechniek, pedaaldosering, enzovoort. Respect voor de andere rijders, respect voor de instructeurs, respect voor het materiaal, het maakt ook deel uit van de opleiding. Het circuit was zondag middag exclusief voorbehouden voor de onze DKC rijders.

In totaal waren er 14 deelnemers aanwezig, in leeftijd variërend van 7 tot en met 16 jaar. Allereerst werden de jeugdige rijders opgesplitst in twee groepen: groep 1 zonder enige kart ervaring, en groep 2 met (minieme) ervaring. Vervolgens gingen ze om beurten 14 minuten rijden. Elke groep reed vier sessies van 14 minuten!

Na het passen van een heuse race overall en helm begon Groep 1 na een korte uitleg heel voorzichtig rondjes te rijden onder toezicht van de instructeurs, en steeds werd het tempo een beetje opgevoerd. Na afloop van de eerste sessie tevreden gezichten. Na een kwartiertje rust (omdat groep 2 de baan opging), stapten de rijders van groep 1 weer achter het stuur, waarbij groepjes gevormd werden gebaseerd op gereden snelheid. Hierbij konden de instructeurs verder gaan met het opbouwen van de vaardigheden, aangepast aan het kunnen van de rijders. En zo werden de vier sessies afgewerkt. Voor enkele van de jongste deelnemers waren vier sessies teveel van het goede, en maakten niet alles sessies mee, maar keken toe onder het genot van een drankje vanuit de hooggelegen kantine met zicht op de gehele baan. Desalniettemin was iedereen tevreden.

Groep 2 bestond uit jongeren die al eens in een kart gezeten hadden. De aanpak van de instructeurs was hier enigszins op aangepast, zodanig dat er eerst voorop gereden werd om de ideale lijn van de baan te laten zien, maar dan voorzichtig de baan vrij te geven voor de rijders. Hierdoor hadden ze wat meer vrijspel op de baan, en de allersnelsten reden rondetijden die zeer dicht in de buurt kwamen (zo niet sneller) dan de vaders welke later aan de beurt kwamen. Sessie na sessie werden de vaardigheden uitgebreid, inclusief een aangepaste slalom circuit wat snel neergezet was. Ook hier zagen we een en al glimlach na het afzetten ven de helm.

Foto's

Foto's zijn te vinden op picasaweb: Klik hier!

Als je een een hoge resolutie foto wilt hebben, stuur dan even een mail naar Afterburner@zeelandnet.nl met vermelding van de foto bestandsnaam.

Film

Wedstrijdje voor ouders en of begeleiders

Na de kinderkarting was er nog een wedstrijd voor de begeleiders/ouders (helaas alleen vaders deden mee, geen moeders). Na 10 minuten kwalificatie, volgde er een 50 minuten durende race voor de 9 aanwezige rijders. Voor sommigen een totaal nieuwe ervaring om op deze baan te karten, sommige leden van onze Kart Club was het weer een mooie hereniging met de baan, en een welkome oefening voor het aankomend najaarsseizoen.

Kortom, een zeer geslaagde zondag middag voor jong en oud.
U aangeboden door uw PV , Active4All en de Dow Kart Club.
Georganiseerd door de Dow Kart Club

Met veel dank aan onze organisator Leon Kuppens,
Foto's en verslag van Alwin de Bruijn.