DKC logo en leden in actie

DKC logy by:J.Elmont

Bedrijven Competitie verreden in Goes in de Zeelandhallen.

    Verslag: Bedrijven competitie Goes Race 4            26-februari 2009

DKC heeft ingeschreven voor de bedrijven competitie in Goes, om de twee weken een race van 2 uur met 4 rijders. Donderdag 26 febr was race 4 aan de beurt en de 4 zorgvuldig geselecteerde rijders werden om 19u verwacht voor de briefing. We hebben inmiddels gezien in de voorgaande races dat we op de eerste twee a drie team's wel wat te kort komen maar dat mag de pret niet drukken. We worden ook gezien als senioren team in een overwegend jonge rijders veld. Voor de start eerst 5 min kwalificeren om hierna om de beurt een half uur te rijden. Na de kwalificatie staan we 6e van de 6 team's die deze avond mee doen. De meeste team's laten de snelste rijder kwalificeren, voor DKC is dit de rijder die het eerste half uur gaat rijden om zo wat te wennen aan de baan en de kart. De meeste rijders trainen wekelijks een paar keer in Goes en dit is ook wel te zien aan snelle en vlakke ronde tijden. De pole wordt gezet door team Louwerse.alles los. Team Louwerse zakt al snel naar plaats 4 om vervolgens na 7 ronden als 6e te rijden, er kan dus behoorlijk verschil in de rijders binnen het team zijn. De eerste twee team's rijden weg met rondjes net onder de 46 sec. Strak 45.8 - 45.9 sec. DKC rijdt rondjes van 46.8 sec en dit doen MVZ racing en Bouwbr Jozisse ook.

Het team van Louwerse rijd rondjes 47.3 sec. Zo blijven we rond de 3e - 4e plaats hangen. Als ondergetekende en Leo hebben gereden stapt de team captain in om een half uur ter rijden. Het team van Louwerse doet 3 redelijk korte wissels ( zo blijkt later ) om als laatste een super snelle rijder het af te laten maken. Ronde tijden van 45.1 sec , grandioos. Leon ligt op dat moment 3 met een voorsprong van 12 sec opgejaagd door team Louwerse . Na 6 ronden sluit Louwerse aan en doet verschillende pogingen om er voorbij te komen, het levert echter alleen een waarschuwing op vanwege botsen. Langs de kant wordt het met enige verbazing gade geslagen dat Louwerse er maar niet voorbij komt het verschil in ronde tijden is zo'n 2 sec. Er wordt erg fair gereden en ook wordt er ruimte gelaten om elkaar “te laten leven “. Na 7 ronden moeten wij nog een wissel doen en Leon duikt de pits in om Mario het laatste half uur te laten rijden. Na de 1 min wachttijd tijdens de wissel gaat Mario de baan op maar dan is Louwerse inmiddels gevlogen en rijdt record op record en slaat een groot gat en strandt op een snelste rondetijd van 45.0 sec. Mario rijdt wel langzaam weg van het team wat achter ons ligt en een 4e plaats wordt binnen gehaald.

Eindstand.

  1. 1 Viking Racing 152 rnd 45.64 sec
  2. 2 VDK Racing. 151 rnd 45.68 sec
  3. 3 Louwerse R 150 rnd 45.00 sec
  4. 4 DKC 147 rnd 46.52 sec
  5. 5 MvZ Raceing 146 rnd 46.28 sec
  6. 6 Bouw Joziass 143 rnd 46.55 sec.

Langzaam maar zeker schuiven we op naar voor want zo bleven we de eerste races achteraan hangen nu rijden we op een 4e plaats met een ronde voorsprong op nummer 5. Ook zakken de snelste rondetijden van alle DKC rijders nog steeds er zit dus nog meer in. Tijdens de prijsuitreiking is er een eervolle vermelding voor Leon vanwege het achter zich houden een veel snellere rijder en het niet zomaar opgeven van zijn 3e plaats. Wel winnen we de sportiviteitprijs.

tijden van oponthoud

Vanwege het ontbreken van mooie plaatjes een grafiekje van de rondetijden van Louwerse waar mooi is te zien dat het verschil tussen de rijders groot is maar ook het worden opgehouden in de ronden 106 - 112. Links de rondetijd in sec.

Door Peter van der Giessen  en met dank aan de wedstrijd organisator Leon Kuppens